profile="http://gmpg.org/xfn/11"> ONI SU PONOS LEBANA – Gimnazijalci najbolji iz srpskog jezika i književnosti | Гимназија у Лебану
помоћ

ONI SU PONOS LEBANA – Gimnazijalci najbolji iz srpskog jezika i književnosti

Ekipa Gimnazije iz Lebana – pobednici prvog elektronskog interaktivnog takmičenja iz srpskog jezika i književnosti

NEDELJA SRBISTIKE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U NIŠU

Pobednik ovogodišnjeg elektronskog interaktivnog takmičenja iz srpskog jezika i književnosti, održanog u Nišu, je ekipa Gimnazije iz Lebana koju su činili učenici Filip Dinić, Jovana Trajković, Milena Tomović i Mihajlo Stevanović, dok je predmetni profesor Dušan Blagojević.

Takmičenje je održano u okviru Nedelje Srbistike na Filozofskom fakultetu u Nišu, prvog dana, uz učešće 44 učenika koji su bili podeljeni u 11 ekipa. Timove su činili učenici četvrte godine gimnazije i srednjih stručnih škola iz Babušnice, Blaca, Lebana, Leskovca, Niša i Kuršumlije.

Vođa ekipe Gimnazije iz Lebana Filip Dinić ističe da takmičenje nije bilo nimalo lako, ali su pitanja bila precizna i jasna.

Bilo je 100 pitanja, a naša grupa je pogrešila možda pet ili šest, tako da smo zasluženo bili prvi. Nismo očekivali pobedu, jer smo pored niške gimnazije i ostalih jakih škola imali skoro 100.000 poena, a 12.000 iznad drugoplasirane ekipe. Svako pitanje je vredelo 1.000 poena, dok je 10 sekundi bilo neophodno za svaki odgovor”ističe Filip Dinić za Jugmediu.

Profesor Blagojević ocenjuje da je ova grupa posvećena i nadarena i da su uglavnom imali iskustva i nagrade na različitim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti.

Ovo je sasvim novi vid takmičenja, vrlo interesantno osmišljeno, i uspešno realizovano od strane nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta. Maturanti su želeli da isprobaju nešto novo i drugačije, da se zabave i provere svoje znanje. Podržao sam ih. Verovao sam mi, verovali su i oni meni, a to je najvažnije. Maturante čekaju novi putevi i odluke. Nove prilike da motivišu i osnaže dobro, to je ključno takmičenje u životu. Biće zanimljivo i neizvesno. Samo hrabro, dobri ljudi, poručuje Dušan Blagojević.

Drugo mesto zauzela je ekipa Kuršumlijsko-podujevske gimnazije, a treće mesto ekipa Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša.

Inače, učenici Gimnazije u Lebanu ponos su ove male varoši jer se sa mnogih prestižnih takmičnja donose brojne nagrade.

Dodela nagrada prvoplasiranim ekipama biće obavljena na manifestaciji povodom obeležavanja Dana maternjeg jezika, 21. februara u 19 sati na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Izvor: JuGmedia.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *