profile="http://gmpg.org/xfn/11"> Двоброј часописа „Огледало“ | Гимназија у Лебану
помоћ

Двоброј часописа „Огледало“

Гимназијски магазин „Огледало“ Гимназије у Лебану излази већ пет година, ове године слави мали јубилеј, па је тим поводом штампан и двоброј.

Идеја водиља часописа је афирмација ученичка и промовисање њихових резултата широм Србије. Размена искустава, стицање нових знања и креативни дух основе су одлике самог магазина. Садржину самог часописа чине радови ученика и наставника Гимназије као и радови аутора који шаљу своје текстове за наш магазин како би мотивисали гимназијалце да пишу, и како би их подстакли да мисле о различитим темама из друштва, културе и науке.

За наш часопис писали су професори са престижних светских и српских универзитета, као и личности из јавног живота: Гордана Чомић, Бојана Маљевић, Јелица Грегановић, Ана Радмиловић, Миодраг Петровић, Саша Стојановић… Труд ученика и наставника и неизмерна подршка директора Зорана Младеновића уродили су плодом.

Прошлогодишњи број магазина „Огледало“ награђен је у категорији најбољег средњошколског часописа у Србији од стране Министарства просвете и Филолошког факултета у Београду. Досадашњи главни уредници гимназијског магазина „Огледало“ били су Влада Мичић, Светлана Цветковић и Душан Благојевић – наставници српског језика и књижевности у лебанској Гимназији.

Редакцију часописа чине и проф. Наташа Николић, проф. Ивана Крстић, проф. Саша Милановић, дипл. инж., Стефан Милосављевић, Душан Стевановић, Милош Стевановић, Александра Величковић и Младен Младеновић. За овогодишњу насловну страну и дизајн часописа захвалност дугујемо проф. Елиди Станојевић. Надамо се да ће нам се наредне године придружити још већи број аутора и читалаца, и да ћемо оправдати стечено поверење.

Сви заинтересовани своје радове могу слати на имејл школе: gimnazija.lebane@gmail.com са назнаком за „Огледало“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *